P&O-advies

Ontwikkelen, invoeren en uitvoeren van P&O-beleid
Erhard voor u ondersteunt u bij het ontwikkelen, invoeren en het uitvoeren van het integraal P&O-beleid of onderdelen daarvan. Een goed P&O beleid werkt preventief en draagt bij aan de prestaties van uw werknemers. Het voorkomt miscommunicatie, conflicten en zorgt voor een grotere tevredenheid op de werkvloer.

P&O advies gericht op de juiste:

  • Personeelsformatie.
  • Arbeidsvoorwaarden.
  • Personeelsontwikkeling.
  • Personeelsbegeleiding.
  • Personeelsbeoordeling.

Praktisch en oplossingsgericht
Indien een organisatie te weinig tijd besteedt aan P&O, dan heeft dat dikwijls negatieve gevolgen. Is het onduidelijk wie de leiding heeft? Voldoen de functiebeschrijvingen wel? Moet er een personeelshandboek opgesteld worden? Wat zijn de doelen van een team? Deze en andere vraagstukken vragen om een oplossing.

Indien er geen aandacht aan wordt besteedt, leidt een verwaarloost P&O beleid onherroepelijk tot miscommunicatie, frustratie en conflicten. Een goed P&O-beleid zorgt voor een efficiëntere communicatie, voorkomt arbeidsconflicten en motiveert werknemers.

Maatwerk leveren?
De activiteiten kunnen we voor een vast aantal uren per maand, tijdelijk of in een project invullen. De werkzaamheden kunnen in uw organisatie plaatsvinden. U kunt mij bereiken op (06) 4 555 27 60 of meer informatie aanvragen via het contactformulier.

vrouwdiagram